torsdag den 5. april 2018

LED


Opnå kæmpe besparelser ved at skifte til LED

LED har efterhånden været på markedet i en del tid, og det bliver mere og mere populært for danskerne at vælge LED-lys, når lysinstallationerne skal skiftes ud. LED har mange fordele, som man kan nyde godt af, når man først har fået udskiftet ens pærer fra den klassiske glødepærer til de “nye” LED-pærer.

Spar mange penge på strømregningen

Hvis du skifter til LED-pærer, vil du kunne spare rigtig mange penge på din el-regning. Besparelsen afhænger suverænt af, hvor mange pærer du har i dit hjem, og hvor mange timer om dagen de lyser, men man kan rundt regnet sige, at man spare en ottendedel af sit strømforbrug på lyspærer, hvis man bruger LED-pærer kontra glødepærer – da en 40 watts glødepærer svarer til fem 1 watt-dioder.
Du kan altså lave et regnestykke, der ser således ud, hvis du vil udregne din besparelse:
  • (timer om dagen) x (KW-forbrug for pærer) x (dage om året) = (resultat 1)
  • (resultat 1) x (pris pr. KW)
Eksempel på udregning ved brug af glødepærer:
  • 4 x 0,040 x 365 = 58,4 (dette er ens KW-forbrug om året)
  • 58,4 x 3 = 175,2 (dette er ens årlige omkostning for en enkelte glødepærer)
Eksempel på udregning ved brug af LED-pærer:
  • 4 x 0,005 x 365 = 7,3 (dette er ens KW-forbrug om året)
  • 7,3 x 3 = 21,9 (dette er ens årlige omkostning for en enkelte LED-pærer)
Ovenstående regnestykker viser os altså, at man kan spare omkring 150 kr. om året pr. lampe, der kører 365 dage om året og fire timer i hvert døgn – samtidig med at man har en KW-pris på 3 kr. Du kan selv prøve at lave ovenstående udregning med dine egne tal, og så kan du se, hvor meget du kan spare.

Undgå varmeudledning

LED-pærer har også den fordel, at de ikke udleder lige så meget varme, som en glødepærer gør – og hvorfor er det så så smart? Jo, hvis man f.eks. skal installere spots i sit loft, har man altid skulle lave en frihøjde over loftpladen, hvor ens spots skulle installeres – grundet varmeudslip – men her kan man nu spare en del af pladsen væk, hvis man vælger at bruge LED-pærer til sine loftspots.

Vær god ved miljøet

Det er bestemt ikke noget nyt, at desto mindre strøm vi bruger, desto bedre er det for miljøet. Derfor er man altså også god ved miljøet, hvis man vælger at skifte til LED-pærer, da disse som sagt kun bruger en ottendedel af den strøm, som en glødepærer bruger.
I nyere tid er det blevet utrolig populært at snakke miljø, og vi kan nærmest ikke gå nogle steder uden at nogle prøver at påvirke os til at blive mere miljøbevidste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar